27 Nisan 2017 Perşembe

Limon Yağı


Limon ve limon esansiyel yağı Ayurveda tıbbında en az 1.000 yıldır geniş bir sağlık problemlerini tedavi etmek için kullanılmıştır. Narenciye bitkileri, gıda ve tıpta birçok kullanım alanlarından dolayı, fayda açısından zengin uçucu yağların ana kaynaklarıdır. Ve limon yağı çok yönlülüğü ve güçlü antioksidan özellikleri nedeniyle en popüler narenciye esansiyel yağlarından biridir. Yazımda da limon yağı nedir, faydaları nelerdir, etkileri nelerdir, nasıl kullanılır gibi sorulara cevaplar aradım. 



Limon Yağı






Limonlar, dünyadaki en popüler narenciye ürünlerinden biridir ve iyi bir vitamin kaynağı ve sindirime yardımcı oldukları için, mutfak amaçlı olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda yiyeceklere hoş bir lezzet ve aroma katar. Ayrıca, limon suyu çok sağlıklı, lezzetli ve ucuz olduğu için dünyanın en popüler içeceklerinden biridir.


Limon Yağı Sağlık Faydaları


Limon esansiyel yağının sağlığa faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Limon, toksinleri vücuttan temizleme kabiliyeti ile bilinir ve lenfatik drenajı uyarmak, enerjiyi gençleştirmek, cildi arındırmak ve bakteri ve mantarlarla savaşmak için yaygın olarak kullanılır.

Limon yağı, doğal bir diş beyazlatıcıdan, ev temizleyiciden ve çamaşır temizleyiciden, psikoloji destekleyiciye ve mide bulantısına kadar pek çok amaç için kullanılabildiği için eldeki en "temel" yağlardan biridir. 

Gastrit: Limon esansiyel yağı, gastrit ve kabızlık gibi konular da dahil olmak üzere sindirim problemlerini yatıştırmaya yardımcı olabilir.

Kimyasal ve Biyolojik Etkileşimde yayınlanan çalışmada , sıçanlara limon esansiyel yağı verildiğinde , gastrik mukozanın erozyonunu azaltarak (midenizi kaplayan) ve mide lejyonlarına karşı mide koruyucu bir ajan olarak çalışarak gastrit semptomlarını azalttığını buldu.


Limon Cilt bakımı: Limon esansiyel yağı, sivilceleri azaltarak, zarar görmüş cildi besleyerek ve cildi nemlendirerek cildinize fayda sağlar. Laboratuar çalışmaları limon yağının serbest radikallerin neden olduğu ciltte hücre ve doku hasarını azaltabildiğini göstermektedir. Bunun nedeni limon yağının güçlü antioksidan aktivitesi ve yaşlanma karşıtı etkileridir.


Astım: Limon aromalarının teneffüs edilmesi burun kanallarını ve sinüsleri temizleyerek, sağlıklı ve sürekli nefes alımına yardımcı olmaktadır.



Karın rahatsızlıkları: Eğer mide bulantısından kurtulmanın bir yolunu arıyorsanız , özellikle hamileyseniz ve sabah rahatsızlığınız varsa , limon esansiyel yağı doğal ve etkili bir ilaç olarak işlev görür.

Saç bakımı: Limon yağı saç toniği olarak da etkilidir. Birçok kişi güçlü, sağlıklı ve parlak saçlar elde etmek için limon yağı kullanır. Ayrıca kepeği gidermek için kullanılır.



 Limonun Yağının Diğer Faydaları


  
Temizleyiciler:  Limon iyi bir temizleyicidir, bu yüzden vücudu, metal yüzeyleri, bulaşıkları ve giysileri temizlemek için kullanılır. Aynı zamanda bir dezenfektandır, bu yüzden genellikle kasap bıçakları ve çok kolay kirlenebilecek yüzeyleri temizlemek için kullanılır.

Parfümler:  Limon yağı, parfüm ve potpuri için iyi bir bileşen haline getiren belirgin bir şekilde ferahlatıcı bir aromaya sahiptir. Birçok kokulu mum da bu yağı içerir.

Sabunlar ve kozmetik ürünler:  Limon suyu ve limon esansiyel yağı hem sabunlarda, hem de yüz yıkamalarda ve antiseptik kalitesi nedeniyle diğer kişisel ve cilt bakım kozmetiklerinde kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder