2 Ocak 2020 Perşembe

Bitkisel Cilt Bakımı

Cilt vücudun en geniş organıdır ve hastalığa neden olan maddelere karşı ilk ve en önemli bariyerdir. Cildin bazı görevleri şu şekilde sıralıdır: Vücut ısısını düzenlemek, dahili yapıları korumak ve dokunma benzeri bazı hisleri sağlamak. Sıkı ve ışıltılı bir cilt, sağlıklı bir organizmanın belirtisidir. Yine de, cildin görünümünü ve fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilecek çok fazla iç ve dış etken bulunmaktadır. Bende bu yazımda bitkisel cilt bakım uygulama ve maskelerine değindim. Tabi ki bu uygulamaların faydalarından ve etkilerinden de bahsedeceğim. Umarım faydalı bir yazı olur iyi okumalar.

Bitkisel Cilt Bakım Uygulamaları


Günlük yaşamın yoğun temposunun esas yükünü taşıyan cilt, bir ayna gibi kişinin hayatında yaşadığı yorgunlukları yansıtmaktadır. Bundan dolayı da özel bir bakıma ihtiyaç duymaktadır. Tabiatın armağanlarını cildin ihtiyaç duyulan problemlere göre formüle edilmektedir. Bitkisel cilt bakımı tedavilerinin tercih edilmesinin esas sebebi cildin maruz kaldığı tüm dış etken ve kimyasallara karşı cildi güçlendirmektedir ve koruyan etkili bir yöntem olmasıdır. Bunun sebebi bitkisel cilt bakımı kapsamında hazırlanan malzemeler güçlü içerikleriyle de cildin alt dokusuna nüfuz etmektedir, burada cildin yapı taşlarının onarılmasını ve güçlenmesini sağlanır. Hayatın her aşamasında kimyasallar ile yaşadığımızdan, bitkisel cilt bakımı tam bir tazelenme şansı vermektedir.

Sivilcelere Doğal Maske


Bazı kişilerde dönem dönem bazı kişilerde ise sıkça karşılaşılan sivilce problemleri artık kabusunuz olmaktan çıkmaktadır. Bu noktada size vereceğim sivilce maskesi tarifi ile sivilce probleminden kurtulabilirsiniz. Bu maske için gerekli olan malzemeler:


  • Toz zerdeçal
  • Hindistan cevizi yağı


Bir miktar toz zerdeçal ve birkaç damla Hindistan cevizi yağı damlatalım. Elde edilen macunu gece yatmadan evvel temizlediğiniz cildinizde var olan sivilcelerin üzerine uygulayın ve yıkamadan yatalım. Ertesi gün yüzünüzü yıkayıncaya kadar bu karışım sivilceli bölgede kalmalı.

Gözaltı Morluklarına Bitkisel Tedavi


Gözlerinizin altına oluşan basiretsiz morluklar, cilt bakımınız ne kadar iyi olursa olsun sizi çirkin göstermektedir. Bu morluklar genetik olduğu vakit tedavisi oldukça zor olabilmektedir. Lakin uykusuzluk, stres ve yorgunluktan kaynaklı oluşan bu durum daha kötüye gidebilmektedir. Bu morlukları geçirmek için gerekli malzemeler:


  •  3 yemek kaşığı maydanoz
  •  2 yemek kaşığı yoğurt


Bu maskenin hazırlanışı oldukça kolaydır. Maydanoz ile yoğurdu blender yardımıyla karıştıralım. Elde edilen karışımı göz altlarınıza uygulayın. 20 dakika kadar bekledikten sonra maskeyi ciltten atabilirsiniz. Bu maskenin içerisinde var olan maydanoz içerisinde bulunan K vitamini ile göz altlarında var olan damarları besler, bu bölgede kan toplamasının önüne geçer ve morlukları engeller. Yoğurt ise içerisinde var olan enzimler ile cildinizi yumuşatma ve nemlendirici etkisi göstermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder