26 Aralık 2019 Perşembe

Evde Sivilce Geçirme

Sivilce Geçirme
Sivilce, tıbben Akne vulgaris şeklinde adlandırılmaktadır. Sivilce sorunu, birçok insanın yaşadığı bir cilt hastalığıdır ve sivilce yağ bezleri ile ilgili deri iltihabı olarak tariflenebilmektedir. Sivilce yağ bezleri bakterilerle yaşanan bir deri iltihabıdır. Sivilce genel olarak yüz, boyun, sırt ve omuz bölgelerinde oluşmaktadır. Piyasada sivilce tedavisi için losyon ve ilaçlar bulunur fakat bu uygulamalar zaman alabilmektedir. Evde ve doğal uygulamalarla çok kısa bir zamanda sivilcelerden kurtulmak için doğal uygulamalar bulunuyor. Bakalım sivilceleri geçirmek için evde hangi uygulamalar gerçekleştirilebilir. İyi okumalar.

Limon Maskesi ile Sivilce Tedavisi



Zerdeçal ağrı ve iltihaplanmayı azaltan ve güçlü bir anti-inflamatuar malzemedir. Zerdeçal aynı zamanda antibakteriyel özelliğe sahiptir ve sivilcelere yol açan bakterileri öldürmeye yardımcı olmaktadır. Zerdeçalda var olan antioksidanlar cildin daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır. Limon ile birleştiği zaman, sivilce oluşumlarını azaltmaya, sivilceleri temizlemeye ve cildi hafifletmeye yardımcı olmaktadır.

Zerdeçal cildinizin hafif sarı kalmasına yol açabilir ve yüzünüzü birkaç kez yıkadıktan sonra geçecektir. Bu maske için gerekli olan malzemeler:


  •  1 çorba kaşığı zerdeçal
  •  1 limon


Bu maskenin uygulanışı da oldukça basittir. Gerekli malzemeleri edindikten sonra uygulama şöyle gerçekleştirilir. Zerdeçal ve limon suyunu güzelce karıştıralım. Sivilce olan bölgeye uygulayalım ve 15 dakika bekleterek cildinizi durulayın. Sivilcelerden kurtulmak için haftada 2 yada 3 defa bu karışımı kullanalım.

Karbonat ile Sivilce Geçirme


Sivilceleri cildimizden arındırmak artık oldukça kolaydır ve herkes bunu ister. Fakat bu sebeplerden en önemlisi olan siyah noktaların cilt gözeneklerini tıkaması ve sivilce oluşumunu arttırır. Eğer sizinde siyah noktalardan kaynaklı cildinizde sivilceler çıktı veya sivilceler arttıysa kullanmanız gereken maskelerden biri de sivilceler için karbonat maskesidir. Sivilceler için karbonat maskesi ise yüz bölgesinde çıkan sivilceler genellikle cilt gözeneklerinin kapanması ile oluşmaktadır. Cilt gözeneklerinin kapanmasına neden olan en büyük problem de siyah noktalardır. Bu problemi tedavi etmek noktasında karbonat maskesi oldukça uyumlu ve çözüm getirici maskelerden bir tanesidir.

Sarımsak ile Sivilce Tedavisi


Doğal bir anti-bakteriyel olarak popüler olan sarımsak sivilcelere iyi gelen çözümlerin başında gelmektedir. Her evde kolay şekilde var olan sarımsak aynı zamanda macun olarak da satılır ve macun olarak da sivilceler için alternatif olarak kullanılır.

Macun olarak sarımsak bulunmuyorsa, sarımsaklardan bir dişi ezerek macun kıvamına getirilir. Sivilce üzerine yaklaşık 10-15 dakika uygulayabilmektedir ve ardından suyla durulayıp işlemi sonlandırabilirsiniz.

Doğal bir antibiyotik olarak da; adından oldukça söz ettiren sarımsak için gerçekleştirilen bazı araştırmalarda da boğaz ağrısına ve geniz akıntısına faydalı ve hızlı bir şekilde tedavi eden özellikleri yer almıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder