Ardıç Katranı
Ardıç ile ilgili yeni bir klinik çalışma yoktur; bununla beraber, yağın klasik kullanımı, 0.1 ml veya 20 ila 100 mg uçucu yağ, veya 2 ila 10 g berry, dispepsi, diüretik veya emmenagog olarak adlandırılır. Ardıç, böbrek fonksiyonlarında azalma yaşana insanlar için kontrendikedir. Genellikle ülkemizde ardıç katranı yerine çam katranı, andız katranı ve sedir katranı kullanılmaktadır. Ardıç katranı saçkıran, ergenlik sivilceleri, egzama, uyuz ve sedef gibi cilt problemlerinde uygulanan tedavi yöntemini desteklemek amaçlı kullanılır.
Ardıç Katranı Yan Etkileri
Gözlemlenen advers etkiler alerjik, büyük dozlarda katarsis, diüretiktir ve uterus tonusunu arttırır (örneğin implantasyon öncesi, abortifasient ve emmenagog etkileri). Topikal olarak uygulanan ardıç potansiyel olarak kanserojen DNA hasarına ve büyük dozlarda konvülsiyonlara ve böbrek hasarına yol açabilir. Juniper cinsi hamile kadınlar ağız yoluyla asla vücuda alınmamalıdır.
Juniperus cinsi, Kuzey Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'ya özgü 60 ile 70 tür aromatik yapraklardan meydana gelir. Bitkiler, çilek veya çilek benzeri olarak tanımlanan mavi veya kırmızımsı meyveleri taşırlar. Junipers süs ağaçları olarak yaygın olarak kullanılırlar. Koni, büyümenin ilk yılı boyunca küçük bir yeşil meyve, ikinci sene boyunca mavi-siyaha dönüşüyor. Mayıs ayından haziran ayına kadar küçük çiçekler açılıyor.
Ardıç Katranı Faydaları
Ardıç meyveleri (olgun dişi koni) uzun süre gıdalarda ve cin gibi alkollü içkilerde aroma amaçlı kullanılmıştır. Apotikacılarca gerçekleştirilen üretim ve cin için diğer tarihsel kullanımlar bildirildi. 4 Gin'in orijinal hazırlığı, böbrek rahatsızlıkları gidermek maksadıyla da ardıç kullanıyordu. Çilekler aynı zamanda etleri pullanmak için kullanılan çeşnilik maddeleri ve likörler ve acı tatlar için de kullanılırlar. Diğer kullanımlar parfümeri ve kozmetik ürünleridir. Ardıç yağı, sabinal yağı olarak da bilinir, catgut ligatürlerini korumak için kullanılır. 5 Ardıç katran da çinç benzeri lezzet ve parfümeri için kullanılır. Bitki tıbbında, Ardıç, bronşit tedavisinde carminative ve buhar inhalantı olarak kullanılmıştır. Artrit kontrolünde kullanılıyor.
Ardıç Katranının Kullanımı
Ardıç meyveleri yaklaşık % 2 uçucu yağ, juniperin, reçine (yaklaşık% 10), proteinler ve formik, asetik ve malik asitler barındırır. Buna ek olarak, yağ asidi, sterol ve terpen içeriği, olgun ve olgunlaşmamış ardıç meyvelerinin özlerinden tanımlanan gaz kromatografisi ile analiz edilmiştir. Kurutulmuş olgun meyve ardıç yağı, pinen, kadinen, kamfen ve birkaç diterpen asidi üretir.
Uçucu yağ, birçok küçük bileşeni bulunan% 50'den fazla monoterpenten (pinen, myrcene, sabinene) oluşur. Ardıç yağı değişkenliği, özellikle birinci yıl meyve ile üçüncü yıl meyveleri arasında görülür. Çileklerin buharla damıtılması, yağdan mono- ve sesquiterpenleri verir. Diğer çalışmalarda, ardıç bitkisel yağının izolasyonu, kimyasal karakterizasyonu ve bileşimi açıklanmaktadır.
Ardıç Katranı Hakkında Detaylar
Göğüs radyografisinde akut akciğer ödemi uyandıran bilateral görüntüler bulunmaktadır. Elektrokardiyografide herhangi bir anormallik rastlanmadı. Biyolojik araştırmalar objektif böbrek yetmezliği (üre = 16.6 mmol / l, kreatinin = 177 μmol / l), metabolik asidoz (pH = 7, 28; HCO3 = 16 mmol / l ve bir PCO2 ila 32 mmHg) ortaya çıkardı. Karaciğer fonksiyon test sonuçları alanin transaminaz (ALT) 79 IU / l, aspartat aminotransferaz (AST) 66 IU / l ve laktat dehidrogenaz (LDH) 329 IU / l idi. Diğer tüm laboratuvar testleri, neonatal enfeksiyon (C-reaktif protein = 5 μg / ml, 10000 hücre / ml'de normal beyaz küre sayısı, negatif kan ve beyin omurilik sıvısı kültürü ve normal BT) ve diğer metabolik bozuklukları (amino- Asit kromatografisi). Toksikolojik analizler (fenol aramak) ve metaemoglobinemi dozajları mevcut olmadığından uygulanmadı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder