E vitamini çok önemli bir antioksidandır. Hücrelerinizi dış saldırılara karşı korumaya yardımcı olabilir. Bu temel vitamin, birçok gıdada doğal olarak bulunur. Ayrıca diyet takviyesi olarak da mevcuttur. Bazen işlenmiş gıdalarda bulunur. E vitamini yağda çözünür. Bu, vücudunuzun gerektiğinde depoladığı ve kullandığı anlamına gelir. Yazımda e vitamini nedir, ne işe yarar, özellikleri nelerdir, nasıl elde edilir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.
E Vitamini
Bir antioksidan olan E vitamininin Alzheimer hastalığı, yaşla ilgili
görme kaybı, kırışıklıklar ve hatta bazı kanserler dahil bir dizi durumu
tartıştığını iddia ediyorlar. Ve kozmetik raflara, yaşla ilişkili cilt
hasarını tersine çevirdiği düşünülen E vitamini içeren ürünler
bol olarak bulunur. E vitamini en iyi serbest radikal hasarını azaltmaya aynı zamanda vücudun hücrelerini korumaya yardımcı olan antioksidan özellikleri ile bilinmektedir.
Serbest Radikaller ve Antioksidanlar
Vücuttaki serbest radikaller, bir elektron kaybeden oksijen molekülleridir ve bu da onları dengesiz kılar. Bu kararsız moleküller, vücuda hücrelerle zarar verebilecek şekilde etkileşirler. Süreç kartopu gibi hücreler sürekli hasar görebilir ve hastalığa karşı savunmasız düşebilirsiniz.
Serbest radikaller, yaşlandıkça bedenimiz tarafından veya sindirim veya egzersiz gibi gündelik faktörler tarafından oluşturulabilir. Ayrıca dış etkenlere maruz kalma nedeniyledir:
- Tütün dumanı
- Ozon
- Çevre kirleticileri
- Radyasyon
Antioksidanlar serbest radikallere onları dengesiz hale getiren eksik elektronları bağlayarak nötralize ederler. Antioksidanlar pek çok gıdada bulunur ve gıdalardaki vitamin ve mineralleri kullanarak vücutlarımızda da bulunurlar.
Ne Kadar Vitamin E Tüketmeliyiz?
Diyetiniz yağda çok düşük olmadığı sürece, E vitaminine ekstra ihtiyacını yoktur. Ancak sigara, hava kirliliği ve güneşten gelen zararlı ultraviyole ışınlarına maruz kalma vücudunuzun vitamin deposunu tüketebilir.
Ulusal Sağlık Enstitülerine göre, gençler ve yetişkinler günde yaklaşık 15 mg E vitamini almalıdır. Hamile kadınlar aynı şeyi almalı ve emziren kadınlar 19 mg'a kadar çıkarmalıdır.
Çocuklar için, bebekler için 4-5 mg, 1-3 yaş arası çocuklar için 6 mg, 4-8 yaş arası 7 mg ve 9-13 yaş arası 11 mg önerilir.
E vitamini almak için kapsüllere ve yağ içmeye gerek yoktur. Birçok işlenmiş gıdalar, özellikle tahıllar ve meyve suları, E vitamini ile zenginleştirilmiştir. Aynı zamanda aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok gıdada doğal olarak bulunur:
- Bitkisel yağlar, özellikle buğday tohumu, ayçiçeği yağı
- Fındık ve tohumlar
- Avokado ve diğer yağlar,
E Vitamini Yağı Tüketimi
E vitamini yağı, organik veya sentetik olan E vitamini bakımından zengin özel bir üründür. Ancak, çoğu vitamin gibi bir kapsül yerine Vitamin E yağı genellikle büyük bir şişeye gelir. Çok yapışkan olacağı için% 100 E vitamini değildir. E vitamini yağı, topikal uygulama için doğru viskozite sağlamak için hindistancevizi yağı gibi bazı yağlarla karıştırılmış gelebilir.
Bu yağ iç tüketim için değil yalnızca topikal kullanım içindir. Vitamin E Yağını satan birçok marka var, bu nedenle en iyi olanını bulmak zor olabilir. Çoğu, oldukça benzerdir ve seçiminiz, şirketin dolgu maddeleri ve bağlayıcılar olarak kullandığı şeylere, yani ekstralara bağlı olmalıdır.
E vitamini yağı, her zaman arzuladığınız yüz parlaklığını elde etmek için kesinlikle şaşırtıcıdır. Ayrıca E Vitamini bakımından süper zengin buğday mür yağı gibi doğal bir yağ da kullanabilirsiniz.
E Vitamini Yağ Kaynakları
E Vitamini 2 yolla elde edilebilir. Üretici kimyasal olarak E vitamini (sentetik) laboratuarda, tamamen kimyasallardan üretebilir. Ya da, üretici E Vitamini bakımından zengin bir besin kaynağını zenginleştirebilir ve E vitamini "daha doğal" bir biçimde üretmiş olabilir.
E vitamini elde edildikten sonra doğrudan şişelemek yerine başka yağlarla seyreltir. Vitamin çok yağlı ve yapışkan bir özelliğe sahiptir. Ve hoş olmayan bir kokuya sahip olabilir. Böylece, elde edilen E vitamini, kullanışlı bir cilt ürünü haline getirmek için çoğunlukla doğal olan diğer bazı bileşenlerle birlikte eklenir. Soya yağı, hindistancevizi yağı, zeytinyağı, badem yağı vb. gibi sayısız şey olabilir; bunları ürün etiketinde aramalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder