21 Nisan 2017 Cuma

MSM (Methylsulfonylmethane)

MSM, hayvanlarda, insanlarda ve birçok bitkide var olan bir kimyasaldır. İnsanlarda artrit tedavisine başlamak için en sık ihtiyaç duyulan maddelerden biridir. Yazımda msm nedir, ne işe yarar, özellikleri nelerdir, zararları nelerdir sorularına cevaplar aradım.
MSM, bazen glukozamin veya kondroitin gibi diğer takviyeleri ile birleştirildiği laboratuvar ortamında üretilebilir.


MSM (Methylsulfonylmethane)





Metilsülfonilmetan (MSM), yeşil bitkiler, hayvanlar ve insanlarda var olan kimyasal bir maddedir. Aynı zamanda bir laboratuarda da yapılabilir. Bunların yanında MSM'nin kullanımını destekleyen az yayınlanmış bilimsel araştırma var. Kükürt eksikliği tıbbi literatürde tanımlanmamıştır.

MSM'nin Özellikleri

İnsanlar MSM'yi ağızdan alır ve kronik ağrı, osteoartrit, eklem inflamasyonu, romatoid artrit, osteoporoz, eklem çevresindeki iltihap (bursit), tendinit, tendon çevresinde şişme (kas-iskelet sistemi ağrısı, kas krampları, sertleştirilmiş) Skleroderma, yara dokusu, gerilme izleri, saç dökülmesi, güneş / rüzgar yanmasına karşı koruma, göz iltihabı, ağız hijyeni, diş eti hastalığı, yaralar, kesikler ve aşınmalar / yara iyileşmesini hızlandıran bir malzemedir.

İnsanlar ayrıca alerjileri, kronik kabızlık, "ekşi mide", ülserler, divertiküloz, premenstrüel sendrom (PMS), ruh hali artışı, obezite, zayıf dolaşım, yüksek tansiyon ve yüksek kolestrol denilen bağırsak hastalığının hafifletilmesi için MSM'yi kullanmaktadır. Ayrıca, tip 2 diyabet, karaciğer sorunları, Alzheimer hastalığı, amfizem ve pnömoni de dahil olmak üzere akciğer bozuklukları, kronik yorgunluk sendromu, otoimmün bozukluklar (sistemik lupus eritemli), HIV enfeksiyonu ve AIDS ve kanser (meme kanseri) kontrolü için ağız yoluyla alınır.

 

MSM'nin Faydaları


MSM, göz iltihabı, mukoza zarfında yanma, temporomandibular eklem (TMJ) sorunları, bacak krampları, migren, baş ağrısı, kalıntı, Trichomonas vaginalis ve Giardia dahil barsak ve ürogenital yolların paraziter enfeksiyonları, maya enfeksiyonu, böcek sokması, Radyasyon zehirlenmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için sıkça kullanılan bir malzemedir.

MSM'nin Zararları


Egzersiz kaynaklı kas hasarı. Araştırmalar, MSM'yi 14 km'lik koşu egzersizinden 10 gün önce başlayarak kas hasarını azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.
Hemoroid. Araştırmalar, hyalüronik asit ve çay ağacı yağı (Proctoial, BSD Pharma, İtalya) ile birlikte MSM içeren spesifik bir jelin 14 gün boyunca uygulanmasının hemoroid hastalığında ağrı, kanama ve tahrişi azaltabileceğini gösteriyor.
 

MSM Nedir


MSM, metil-sulfonil-metan’ın kısaltılmış halidir. DMSO adında ki, esasında bir çeşit sülfür olan maddeden üretilmektedir. Sülfür, vücudun cilt sağlığını geliştirmek ve buna benzer belli fonksiyonları çalıştırma noktasında ihtiyaç duyduğu bir maddedir. MSM en yüksek biyoyararlanıma sahip organik sülfür kaynağıdır. Eklemlere, kıkırdaklara ve saç gibi katılgan dokulara sülfür girişini destekleyerek bağ doku elastikiyetinin devamlılığı sağlanır

MSM Tedarik Yollar

Zaten doğal olarak kükürt veya MSM içeren yiyecekleri yiyor olabilirsiniz. Bu bileşikten zengin yaygın gıdalar şunları içerir:


  • Kahve
  • bira
  • Çay
  • çiğ süt
  • domates
  • yonca filizi
  • lifli yeşil sebzeler
  • elmalar
  • Ahududu
  • kepekli tahıllar
Haricen kullanımlar için kimya malzemesi satan firmalar MSM'yi toz halinde satmaktadırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder