4 Nisan 2017 Salı

Güneş Kremi Nedir ?

Güneş Kremi Nedir ?


Güneş kremi seçmek eskisi kadar basit değildir.

Yeni nesil güneş kremleri hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı daha kapsamlı bir koruma sağlayacak şekilde piyasaya yeni giriyor. Tüm yeni seçenekler göz önüne alındığında, hangisinin sizin için en iyi güneş kremi olduğunu nasıl biliyorsunuz?

Conn, New Haven'daki Yale Tıp Fakültesindeki dermatoloji ve cerrahi profesörü David J. Leffell, "Çoğu insan için bir güneş kremi ile bir güneş kremi karşılaştırmaya çalışmak karmaşık olabilir" diyor.

Detroit'teki Henry Ford Tıp Merkezinde dermatoloji departmanının başkanı Henry W. Lim, MD, en iyi güneş kremi seçmenin önem taşıdığı, belki de daha kritik olduğunu doğru bir şekilde kullandığımız - çoğumuzun yapmadığı bir şey olduğunu söylüyor . Yani önce çim sandalye - plop veya çocuklar sahile götürmek - burada güneş kremi gerçekler.



En İyi Güneş Kremini Bulma


Güneşlik önlemleri sizi güneşin tehlikeli ultraviyole (UV) ışınlarından iki yönden koruyacaktır. Bazıları ışığı saçarak, vücudunuzdan yansıtarak çalışırlar. Diğerleri cildinize ulaşmadan önce UV ışınlarını emer.

Birkaç yıl önce, iyi bir güneş kremi seçtiğinizde, güneş kremi UVA ışınlarına karşı ultraviyole B (UVB) karşı ne kadar iyi koruduğunu belirten yüksek bir güneş koruma faktörü (SPF) aradınız anlamına geliyordu. "SPF, UVB ışınlarının sadece tıkanmasına "dikkat çekiyor.

Araştırmalar yakında ultraviyole A ışınlarının (UVA) cilt kanseri riskini arttırdığını gösterdi. UVA ışınları güneş yanığına neden olmaz, derine derine nüfuz eder ve kırışıklıklara neden olurlar. Çevre Koruma Kurumu, yaşlanmayla ilişkili cilt değişikliklerinin% 90'ına gerçekten ömür boyu UVA ışınlarına maruz kalındığından kaynaklandığını tahmin etmektedir.

Yeni Geniş Spektrumlu Güneş Koruma Örtüleri


Peki sizin için en iyi güneş kremi hangisi? Açıkçası, UVB ve UVA için geniş spektrumlu veya çoklu spektrumlu bir güneş kremi isteyeceksiniz. Geniş spektrumlu muhteviyatlara benzofenonlar (oksibenzon), sinnamatlar (oktilmetil sinnamat ve sinokzat), sülfobenzon, salisilatlar, titanyum dioksit, çinko oksit, avobenzon (Parsol 1789) ve ecamsule (Mexoryl SX) dahildir.

UVB koruması için SPF 15 veya daha yüksek. SPF faktörü, güneş kremi UVB ışınlarının neden olduğu güneş yanığının önlenmesinde ne kadar etkili olduğunu değerlendirir. Normalde 10 dakika içinde yanarsanız, SPF 15 bunu bir faktör ile çarpar; bu, yanmadan 150 dakika önce gidebileceğiniz anlamına gelir.

İnsanların büyük çoğunluğu için, SPF 15 iyi, Leffell WebMD'ye bildiriyor. Ancak çok deri cildi olan bir aile öyküsü, cilt kanseri veya lupus gibi güneş ışığına duyarlılığı artıran koşullar SPF 30 veya daha yüksek göz önüne alınmalıdır.
SPF ne kadar yüksek SPF olursa o kadar az fayda sağladığını aklınızda bulundurun: Düşündüğünüzün aksine, SPF 30, SPF 15'in iki katı kadar güçlü değildir. SPF 15 UVB'nin% 93'ünü süzerken, SPF 30 filtrelerin% , Sadece hafif bir gelişme gösterir.

UVA koruması. Leffell, UVA ışınlarını engellemek için güneş koruyucunun ne kadar iyi olduğunu söyleyecek derecelendirme yok demektir. UVA korumaya gelince, içerdikleri maddelere dikkat etmeniz gerekir.


Ecamsule.


UVA'yı bloke eden yeni onaylanmış bir bileşen ecamsule. 1993 yılından beri Avrupa'da ve Kanada'da Mexoryl SX olarak satılmaktadır. ABD'de ecamsule, L'Oreal'in Anthelios SX ürünlerinde satılmaktadır. Ucuz değil. 3,4 ons tüp - 4 tam gövde uygulaması için yeterince - 30 dolara çalışabilir.

Avobenzon.


Neutrogena'nın Helioplex'i gerçekten yeni bir içerik değildir; Avobenzone (veya Parsol 1789) adı verilen ortak bir UVA blokerin "stabilize edilmiş" bir versiyonudur. Kararlı hale gelmedikçe, avobenzon güneş ışığına maruz kaldığında parçalanır - tam olarak güneş kremi istemediğiniz şey. Aktif Fotoğraf Bariyeri Kompleksi ve Dermaplex gibi diğer güneş önlüğünde dengelenmiş avobenzonu da bulacaksınız.

Leffell.


Bu yeni ürünlerin heyecanını reklamcılıkla paylaştığını söylüyor. Örneğin, avobenzonu olan herhangi bir marka güneş kremi dengelenir. Bir şişe güneş kremi için 30 $ harcamak istiyorsanız, devam edin. Ancak, eşit derecede daha az koruma sağlayabilirsiniz.

Titanyum dioksit veya çinko oksit. 

Uzmanlar, UVA koruması için daha ucuz seçenekler uzun süre mevcuttu, çünkü WebMD'ye. Fairbrother, insanlara solgun ve hayali görünmelerini sağlamak için kullanılan titanyum dioksit veya çinko oksitli eski güneşten koruyucular diyor. Ancak yeni üretim teknikleri sorunu çözdü.

Su ve ter direnci. 

Egzersiz yapacaksanız veya suyun içinde, suya ve terlemeye karşı güneş kremi elde etmeye değer.


Ancak bunun ne anlama geldiğini anlayın. FDA, suya dayanıklı güneş kremi, suda 40 dakika sonra SPF seviyesinin etkili kalması anlamına gelir. Çok suya dayanıklı olması, 80 dakikalık yüzüşün ardından elinde tuttuğu anlamına gelir. Bu güneşten koruyucular hiçbir şekilde suya dayanıklı değildir, bu nedenle bir bardak altına alıyorsanız düzenli olarak tekrar uygulamalısınız.

Sevdiğiniz bir marka. Dermatoloji Hemşireleri Birliği başkan yardımcısı Karrie Fairbrother, RN, bir markanın tüm uzmanlar tarafından önerilmiş olsa bile, hoşunuza gitmediyse, onu kullanmayacaksınız demektir. Kişisel tercih gerçekten önemlidir.

Çocuklara dost güneş kremi.

 Bebeklerin ve çocukların hassas cildi, yetişkin güneş koruyucularındaki kimyasal maddeler yüzünden kolayca tahriş edicidir; bu nedenle, para-aminobenzoik asit (PABA) ve dioksibenzon, oksibenzon veya sülizobenzon gibi benzefenonlarla güneşten koruyabilirsiniz. Çocuk güneş kremi, titanyum dioksit ve çinko oksit gibi cildi tahriş etmede daha az bileşen kullanır. Fairbrother, kimyasal bileşenlerden farklı olarak, emilmeden bebeklerin cildini koruyor diyor.

6 aylık veya daha büyük çocuklar için SPF 15 veya daha yüksek olan çocuklar için tasarlanmış bir güneş koruyucu arayın. American Academy of Pediatrics, 6 aydan küçük bebeklerin güneşten tamamen uzak tutulmasını öneriyor.

Cilt problemleri veya alerjiler için güneş kremi Hassas cilt veya rozasea gibi cilt koşullarına sahip insanlar, çocuklar için tasarlanmış güneşten koruyucuların kullanılmasından da yararlanabilir. Para-aminobenzoik asit (PABA), dioksibenzon, oksibenzon veya sulizobenzon gibi kimyasallar yerine titanyum dioksit veya çinko oksit kullanın. Cilt tahrişi veya alerjiniz varsa, güneş kremi alkole, kokulara veya koruyuculara maruz bırakmayın.

Diğer güneşten koruyucular arasında nemlendiriciler veya kuru veya yağlı ciltli insanlar için diğer maddeler bulunur. Yukarıdaki UVA ve UVB gereksinimlerini karşıladıkları sürece, onlara bir şeyler deneyebilir ve nelerin iyi çalıştığını görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder