27 Nisan 2017 Perşembe

E Vitamini Yağı



E Vitamini yağda çözünbilen bir vitamindir. Bitkisel yağlar, tahıllar, et, kümes hayvanları, yumurtalar, meyveler, sebzeler ve buğday tohumu yağı gibi birçok gıdada bulunur. Ek olarak da mevcuttur. E vitamini, nadir görülen, ancak bazı genetik hastalıkları olan kişilerde ve çok düşük erken prematüre bebeklerde ortaya çıkabilecek E vitamini eksikliğinin tedavisinde kullanılır. Yazımda e vitamini yağı nedir, faydaları nelerdir, vücudumuza etkileri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.


E Vitamini Yağı






Bu yağ besin olarak tüketim için değil yalnızca topikal kullanım içindir. Vitamin E Yağını satan birçok marka ve site bulunmaktadır, bundan kaynaklı doğalını bulmak zor olabilir. Çoğu, oldukça benzerdir. Bu noktada seçimi tamamen markanın güvenilir olup olmamasına bakarak yapabilirsiniz.
E vitamini yağı, her zaman arzuladığınız yüz parlaklığını elde etmek için kullanılabilecek bir yağdır. Ayrıca E Vitamini bakımından süper zengin mür yağı gibi doğal bir yağ da kullanabilirsiniz.


E Vitamini Yağı Nedir ?


Mağazalardan ve internetten çevrim içi şekilde edinebildiğiniz E vitamini yağı, çoğunlukla saf E vitamini ve bir taşıyıcı bağlamında çalışan başka bileşenlerin karışımıdır. Taşıyıcı bağlamında çalışan yağlara örnek olarak, hindistan cevizi yağı, soya fasulyesi yağı, jojoba yağı, pirinç kepeği yağı, badem yağı vb. yağları örnek gösterebiliriz.

E vitamini yağı tek başına çok kalın ve yapışkan bir yapıya sahip olduğundan, başka bir doğal yağı birlikte karıştırmak, cildinizde kolay kullanım noktasında ciddi avantajlar sağlayacaktır.



Vitamin E Yağının Kullanımı


E vitamini yağı önemli miktarda E vitamini içerdiğinden, cilt için oldukça faydalıdır. Bu ürünün kullanılması için bir çok gerekçe vardır ve cilt için mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.



Bir Gece Kremi Olarak




Az miktarda E vitamini yağı alın ve gözlerinizin altına sürün. Bunu kullanmadan önce tüm makyajınızı temizlemiş olun. Bu yoldaki Sentetik E Vitamini (tokoferil asetat) makyaj kimyasallarıyla, hatta güneş ışığıyla reaksiyona girerek sıkıntı yaratabilir. Ayrıca, sentetik (laboratuarda üretilen) vitamin E üretiminde hidrokuinon ile kontaminasyon hakkında bazı endişeler de var. Dolayısıyla, E vitamininin doğal olanını edinip uygulamak da oldukça önemlidir. E vitamini aşırı melanin oluşumunu engeller , göz altı morluklarını tedavi eder.



 Doğal Yaşlanma Karşıtı Ürün




Vitamin E yağının düzenli olarak uygulanması, kişiye daha genç görünen bir cilt kazandırır. Hepimizin istediği de bu değil mi? Çoğu doğal ürün yaşlanma etkileri yavaştır ve aylarca, hatta yıllarca düzenli uygulama sonrasında belirginleşir. Bu nedenle, bu etki için düzenli olarak E vitamini yağı uygulamalısınız.




Doğal Nemlendirici



E Vitamini mükemmel bir nemlendiricidir. E vitamini yağı genellikle ünlü nemlendirici olan hindistanot yağı barındırır. Bu nedenle, banyo yaptırdıktan sonra cildinizin her yerine ince bir tabaka halinde E vitamini yağı uygulayın. Birkaç dakika içinde cilde emilir ve yağ gibi hissettirmez. Bu basit günlük rutin bebek gibi çok daha pürüzsüz ve nazik bir cilt kazandırabilir.

E vitamini, cildin yağ salgılayan bezlerinin işleyişini düzenlemek için yardımcı olabilir. Bu bezler mükemmel cilt nemlendiricisi olan sebumu (vücudun doğal yağı) serbest bırakır.



Yara Tedavisi




E Vitamini yaralı deri dokusunun iyileşmesini hızlandırmak için birçok kişi tarafından kaydedildi. Dolayısıyla, tutunma, dökülme ve iyileşme süreçleri çok daha hızlı gerçekleşir. Vizör travması, keloid yara izleri, kesikler, kazıntılar, yaralar, ameliyatlar vs. ile yapılan yara izleri gibi herhangi bir yara travmasına E vitamini yağı uygulayın. Ayrıca, boxcar veya icepick yara izleri gibi akne izleri için de kullanılabilir, Seni kırarım.


Kanama bozukluklarıyla uğraşan insanlar bununla birlikte şifa veren doku üzerinde kullanılmamalıdır. Bu alanlar tekrar kanama eğilimi gösterir ve bu bir soruna neden olabilir.




Düz Saçlar İçin




Düzenli bir şampuana birkaç damla E vitamini yağı eklenmesi, daha güçlü anti-karışıklık çözümü haline dönüşür. Bu aynı zamanda birçok şampuan üreticisi tarafından tecrübe edilmiştir. Bir şampuan rutine yağ ekleme hüner garip görünüyor, ama kesinlikle saç ipeksi yapar. Tarak taraması çok daha kolay hale gelir ve taramada saç dökülme sayısı azalır.


E vitamini yağı ayrıca saç derisine Vitamin E sağlar. Bu, kafa derisi cildi sağlıklı ve nemli tutar. Ayrıca kepeği önleyebilir.


E vitamini aynı zamanda saçlarına parıltı katarak parlak görünmesini sağlar. Beslenme olmadan, saç kırılgan ve cansız görünür. Vitamin E yağını kullanarak saçları parlak ve sıkışmamış hale getirerek maskeleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder