23 Aralık 2016 Cuma

Kekik Yağı

Kekik, ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından bir bitkidir. Thymus, Thymbra, Origanum majorana (Alanya kekiği), Coridothymus ve Satureja türlerinin geneline kekik denir. Yazımda kekik yağı nedir, kullananlara etkileri nelerdir, zayıflatır mı, saça faydaları nelerdir, nasıl yapılır, cinselliğe etkileri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım.

Kekik Yağı


Greyfurt Yağı

Genelde marketlerde ve manavlarda satılan greyfurt, içeriğinde bol miktarda C vitamini bulundurmaktadır. C vitamininin yanı sıra içerisinde A ve B grubu vitaminler de bulunur. Kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakır ve sodyum noktasında da oldukça zengin olan greyfurt, Latince de “cennetten gelen meyve” anlamına gelmektedir. Yazımda greyfurt meyvesinden elde edilen greyfurt yağının faydaları ve kullanımı üzerine daha çok değindim.

Greyfurt Yağı


Fesleğen Yağı

 Fesleğen K vitamini, potasyum, C vitamini, demir, kalsiyum ve magnezyum vitamin ve mineralleri bakımında zengin bir bitkidir. Fesleğen bitkisinden yapılan fesleğen yağı özellikle yaz aylarında sık karşılaşılan böceklerden ve sineklerin rahatsızlık vermesini engellemekte oldukça yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda fesleğen yağı pek çok derde deva olan da bir yağdır. Fesleğen yağı içeriğinde "germacrene, transB-bergamotene, 1.8-cineole ve linalool bulunmaktadır. Yazımda fesleğen yağı nedir, faydaları nelerdir, nasıl kullanılır, yan etkileri var mı gibi sorulara cevaplar aradım.

Fesleğen Yağı


Citronella Yağı Nedir?

Citronella uçucu yağı, Cymbopogon cinsi bitki ailesinin yağından elde edilir. Daha doğrusu, Cymbopogon nardus otu (Jowitt) ve Cymbopogon winterianus (Rendal) otunun buhar distilasyonuyla yağ hale sokulur. Yazımda citronella nedir, citronella yağı nedir, nasıl elde edilir, nasıl kullanılır, etkileri, yan etkileri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım.

Citronella Yağı Nedir?


13 Aralık 2016 Salı

Çinko Oksit

Çinko oksit, hafif cilt tahrişleri ve sıyrıklar için koruyucu bir kaplama olarak kullanılan topikal bir cilt ürünüdür. Çatlamış cilt ve çocukların cilt döküntülerinin iyileşmesine yardımcı olur. Çinko oksit bazı antiseptik özelliklere sahiptir. Yazımda da çinko oksit nedir, nasıl kullanılır, nerelerde bulunur, yararları nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım.

Çinko Oksit Nedir


Alanin

Alanin adında ki amino asit ilk kez 1850 yılında Alman kimyager Adolph Strecker tarafından  sentezlenmiş ve adlandırılmıştır. Fakat ilk defa Tobias Weyl tarafından 1888 senesinde proteinlerden bir yapı olduğundan kaynaklı ipek elyaflarınıdan sentezlenmektedir. En çok kullanılan amino asit olmasının yanında beraberprotein zincirindeki amino asitlerin %30’unu oluşturmaktadır.


Hindistan Cevizi Yağı ve Cilt Bakımı

Hindistancevizi yağı, "süper gıda" olarak kategorize edebileceğimiz az sayıdaki besinlerden biridir. Benzersiz yağ asitlerini birleşimiyle sağlığınız üzerinde olumlu etkileri oldukça fazladır. Bu, yağ kaybı, daha sağlıklı beyin fonksiyonu ve diğer çeşitli etkileyici yararları içerir. Hindistan cevizi yağı sağlık açısından çok çeşitli yararlara, saç ve cilt kullanımına ve evde kullanım alanına sahiptir. Yazımda hindistan cevizi yağı nedir, cilt bakımında nasıl kullanılır, hindistan cevizi yağı faydaları nelerdir, içeriğinde ki besinler nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım.

Hindistan Cevizi Yağı

6 Aralık 2016 Salı

Seboreik Dermatit Nedir

Seboreik  dermatit, genellikle kafa derinizi etkileyen yaygın bir cilt problemidir. Pullu lekelere, kırmızı cilde ve inatçı kepeklere neden olur. Seboreik dermatit ayrıca yüz, burnun kenarları, kaşlar, kulaklar, göz kapakları ve göğüs gibi vücudun yağlı bölgelerini de etkileyebilir. Yazımda seboreik dermatit ile ilgili olarak seboreik dermatit nedir, bulaşıcı mıdır, nasıl geçer, tedavisi, saç dökülmesine yol açar mı gibi sorulara cevaplar aradım.

 Seboreik Dermatit 


Seboreik Dermatit Kesin Çözüm

Kafatasınızda pul pul kırmızı, kaşıntılı kızarıklıklar yaşanıyorsa seboreik dermatit veya sebore olabilir. Sedef, egzama veya alerjik reaksiyonlara benzeyen yaygın bir cilt hastalığıdır. Vücudunuzda ve ya kafa derinizde görünebilir. Yazımda seboreik dermatitin kesin çözümünü vereceğim; ayrıca seboreik dermatit nedir, neden olur, bulaşıcı mıdır gibi sorulara cevaplar aradım. 

Seboreik Dermatit Nedir

Sedef Hastalığı Hakkında Önemli Bilgiler



Sedef Hastalığı Hakkında Önemli Bilgiler


Sedef hastalığı nedenleri arasında  Karaciğer rahatsızlığı , Sinir sistemi hastalıkları, Boşaltım sisteminin yetersiz çalışmasından kaynaklanan bir sorundur.Bu yazımızda Sedef Hastalığının Tedavi Yöntemlerini madde olarak sıraladık.Gelin şimdi bu madddelere beraber göz atalım.



Öncelikle Sedef Hastalıiğının oluşma Belirtilerini derledik ve sizler için listeledik;


• Saç diplerinde var mı?
• Yüz bölgesinde var mı?
• Kaşıntı gece saat 23.00’dan sonra mı ortaya çıkıyor?
• Pul pul dökülme var mı?
• Kabızlık ya da ishal var mı?
• Şeker, hipertansiyon var mı?
• Eklemlerde tutulum var mı?
• Sedefe bağlı romateit artrit olabilir mi?
• Romateit artrit var mı?
• Tedavi gördünüz mü?
• Kaç yıldır sedef hastalığı var?
• Yaz aylarında denize girdiğinizde deniz suyu fayda ediyor mu?
• Hangi aylarda artış oluyor?
• Hangi gıdaları tükettiğinizde artış oluyor?






Sedef Hastalığı Tedavi Yöntemleri


Bitkisel doğal yöntem olarak ağızdan verilen ürünler ile tedavi edilmektedir.
(1)Sedef hastalığında yapılan Sedyum yöntemi

-1 hafta içinde kaşıntılar azalır.
-15 günde pul pul dökülmeler azalır.
-30 günde sedefli bölgelerde azalma başlar
-60 günde sedefli bölgeler pembeleşmeye başlar
-90 günde sedefli bölgeler simetri özelliğini kaybeder
-180 günde sedefli bölgeler özelliğini kaybeder.
-Tahmini tedavi süresi 3- 12 ay arasıdır.
-Bu kişiye göre çok farklılık göstermektedir.
-Sinir sistemi düzenlenir.
-Boşaltım sistemi sayesinde vücut toksinlerden kurtulur. 

Yeni uygulamaya neden olan etkenler ortadan kalkmadan başarı mümkün değildir.
Tedavi yöntemlerinden beklentiler ise;


Karaciğer temizlenir. 
Böbrekler çalıştırılır toksinlerin atımı için. 
Bağırsaklar günde en az 3 kez çalışır.
Kabızlık sedefi artırır.
Sinir sistemi düzenlenir. 
Stres sedefi artırır.  

Hastaların önerdiği tedavi metodları;
(1) Dermovate  merhem  
(2) Kortizonlu iğne, 
(3)Gece merhemi ve gündüz krei




Sedef tedavisinde kullanılan ilaçlar

Kortizonlu kremler
Kortizunlu tablet ve kapsüller
Kortizonlu şampuanlar
Kullanılmaktadır, amaç neden olan etkenleri ortadan kaldırmak değil geçici bir rahatlama sağlamaktır.
Buda evet sedefli bölgeleri geçici olarak ortadan kaldırmaktadır.
vet yapacak bir şey yok gerçekten o anı sadece yaşayan bilir  bu yüzden de; onunla yaşamak kolay bir şey değil
Neden olan etkenler ortadan kaldırmak gerekemektedir.
Size aşağıda sedef hastaalığı tedaavisnde farklı bir yol vereceğiz.
Bunlar ne kapsüldür
Nede tablet tir.
Extrat değildir
Kortizonlu kremler değildir.
Kortizonlu şampuan değildir.

 

5 Aralık 2016 Pazartesi

Sedef Hastalığı Nedir ?


Sedef hastalığı , deri hücrelerinin hızlı bir biçimde birikmesine neden olan kronik bir otoimmün durumdur. Bu hücre birikimi cildin yüzeyinde ölçeklenmeye neden olur. Ölçeklerin etrafındaki iltihap ve kızarıklık oldukça yaygındır. Yazımda sedef hastalığı nedir, belirtileri nelerdir, zararları nelerdir, nasıl geçer, kaşınır mı gibi sorulara cevaplar aradım.

 Sedef Hastalığı Nedir ?


Egzama Hakkında Önemli Bilgiler

Egzama, çeşitli sebeplerle meydana gelen; deride kızarıklık, kaşıntı, vezikül (içi su dolu kabarcık), şişme gibi belirtilere sahip olan, daha çok psikosomatik kökenli bir deri hastalığıdır. Deri üzerinde beliren kabarcıklar, egzamayı en iyi tanımlayan belirtidir. Akut, kronik, kuru ve yaş egzama gibi türler bulunmaktadır. Egzama, tehlikeli olmayan fakat  kötü bir görünüme sahip olan bir cilt problemidir. Basit bir tedaviyle kontrol altına alınabilir. Egzamanın en kötü tarafı kaşıntı yapmasının yanı sıra, eller, kollar, bacaklar, yüz gibi açıkta kalan cilt yüzeylerinde kötü görünüm oluşturmasıdır. Yazımda egzama nedir, neden olur, nasıl tedavi edilir, geçer mi, teşhisi nasıl yapılır gibi sorulara cevaplar aradım. 

Egzama Nedir ?


Egzama rahatsız edici ve çirkin bir görünüme sahip yaygın bir deri hastalığıdır fakat tehlikeli değildir. Egzama basit bir tedaviyle kontrol altına alınabilmektedir. Egzama kaşıntıya sebep olmasının yanında ve rahatsızlık vermesinin ötesinde, el kol ve yüz gibi açıkta kalan cilt bölgelerinde oluştuğundan estetik bütünlüğü bozan bir problemdir. 
Her on iki kişiden birinin, yaşamının herhangi bir sürecinde egzama geçirmektedir. Bu yazımızda sizlere Egzemanın tespiti,tedavi süreci ve Egzemaya etkisi olan nedenleri aktaracağız.


28 Kasım 2016 Pazartesi

Egzema İçin Tesbih Ağacı Yağı

Bu yazımızda sizlere bir kaşıntı hastalığı olan egzama hastalığı hakkında bilgiler ve bu sağlık probleminin tesbih ağacı yağı yöntemiyle nasıl tedavi edileceğini anlatacağız. Bazen “döküntü yapan kaşıntı” olarak adlandırılır, çünkü kaşıntı genellikle kızarıklıktan önce gelmektedir. Bu deri döküntüleri grubu ilk önce bebeklerde ve küçük çocuklarda ortaya çıkabilir, daha büyüklerde daha kuru ve döküntülü hale gelir. Yetişkinler de pullu, döküntülü veya inatçı bir el egzaması şeklinde görebilir. Atopik dermatit sık görülen, kalıtsal bir formdur, fakat başka tipleri ve birçok tedavisi bulunmaktadır. Makalemde ayrıca egzama nedir, neden olur, nasıl tedavi edilir, doğal tedavi yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. 

Bit İçin Tesbih Ağacı Yağı

 Bu yazımızda sizlere tesbih ağacı yağının kullanım alanlarından biri olan bit tedavisinde ki kullanımını aktaracağım. Yazımda bit nedir, neden olur, nasıl tedavi edilir, doğal tedavi yöntemleri nelerdir, tesbih ağacı yağı biti geçirir mi gibi sorulara cevaplar aradım. 

Tesbih Ağacı Yağı 


Tesbih Ağacı Yağı Sedef Hastalığı

Tesbih Ağacı Yağı Sedef Hastalığı

 

Bu yazımızda sizlerle Tesbih Ağacı Yağının Sedef Hastalığı üzerindeki etkilerini,olumlu ve yan etkileri olarak inceleyeceğiz.


Sedef hastalığı nedir? Sedef hastalığı nedenleri ve belirtileri nelerdir?

Sedef hastalığı belirtileri, kızarıklık, kuruluk, kaşıntı ve derideki ayrı yamalar gibi görünen hikaye kalın, kuru, gümüşi pulları içerir. Yamalar vücudun herhangi bir yerinde olabilir, ancak gövde, dizler ve dirsekler, cilt katlanmalarının yanı sıra kafa derisi ve tırnaklarda da yaygındır.

Yamalar (ve diğer semptomlar) o bölgedeki cildin çok hızlı çoğalmasının bir sonucudur. Cilt hücreleri o kadar sık yenileniyor ki eski hücrelerin kalın pullarla dövülmesi gerekiyor.

Sedef hastalığı belirtileri her yaşta ortaya çıkabilir, aniden veya yavaş yavaş ortaya çıkabilir ve sık sık remisyon ve nüks ile karakterizedir (sonsuza kadar gelip gidebilir ve tekrar gelir).

Sedef hastalığının temel nedeni genetiktir, ancak genleri taşımak mutlaka belirtiler anlamına gelmez. Aynı zamanda çevresel bir tetikleyici de gerekiyor.

Deri enfeksiyonları (kaynar gibi), sistemik enfeksiyonlar (solunum yolu enfeksiyonları, grip), stres (büyük bir sorun), alkol tüketimi (ilginç olarak erkeklerde sedef hastalığını tetikler), ilaçlar: Birkaç faktör sedef hastalığının semptomlarını tetikleyebilir veya kötüleştirebilir.


Tesbih Ağacı Yağının Saça Faydaları

Bu yazımızda sizlere tesbih ağacı yağının saça faydaları konusuna değindim. Neem yağı, Hint lilası olarak da adlandırılan tropikal tesbih ağacının tohumundan elde edilmektedir. Neem yağı, dünya çapında bir evde tedavi ilacı olarak geniş bir kullanım geçmişine sahiptir ve birçok durumu tedavi etmek için kullanılmıştır. Sert bir kokuya sahip olmasına rağmen, yağ asitleri ve diğer besin maddeleri bakımından yüksektir ve cilt kremleri, vücut losyonları, saç ürünleri ve kozmetikler gibi çeşitli güzellik ürünlerinde kullanılır. Bu noktada daha çok saça faydalarına değineceğim yazımda ayrıca, tesbih ağacı yağının faydaları nelerdir, saça nasıl uygulanır gibi sorulara cevaplar aradım. 

Tesbih Ağacı Yağının Faydaları

Tesbih ağacı yağının faydaları saymakla bitmez. Yazımda sizlere tesbih ağacı yağı nedir, nasıl elde edilir, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, nasıl kullanılır gibi sorular sordum ve cevaplar aradım. Tesbih ağacı yağı çok kötü kokmasına rağmen faydaları bu kötü kokuyu önler derecededir. 

Tesbih Ağacı Yağı Cilt Bakımı

Tesbih Ağacı Yağı

Bugün kü yazımızda sizlere tesbih ağacı yağı hakkında bilgi vereceğim. Tesbih ağacı yağı nedir, nasıl kullanılır ve neye yarar gibi sorulara cevaplar aradım. Tesbih ağacı yağı denilince akla hemen bit temizleme gelmektedir. Fakat bir çok bakım uygulamasında da kullanılmaktadır.

Tesbih Ağacı Yağı