13 Aralık 2016 Salı

Hindistan Cevizi Yağı ve Cilt Bakımı

Hindistancevizi yağı, "süper gıda" olarak kategorize edebileceğimiz az sayıdaki besinlerden biridir. Benzersiz yağ asitlerini birleşimiyle sağlığınız üzerinde olumlu etkileri oldukça fazladır. Bu, yağ kaybı, daha sağlıklı beyin fonksiyonu ve diğer çeşitli etkileyici yararları içerir. Hindistan cevizi yağı sağlık açısından çok çeşitli yararlara, saç ve cilt kullanımına ve evde kullanım alanına sahiptir. Yazımda hindistan cevizi yağı nedir, cilt bakımında nasıl kullanılır, hindistan cevizi yağı faydaları nelerdir, içeriğinde ki besinler nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım.

Hindistan Cevizi Yağı


Hindistan cevizi yağı yalnızca yenilebilir bir yağ ve saç kremi olarak değil aynı zamanda cilt için mükemmel bir masaj yağı ve pürüzsüzleştirici olarak da kullanılmaktadır. Dünyanın tropik bölgelerinde hindistan cevizi kolayca bulunur ve birçok farklı uygulama için kullanılır. Yerliler, güneşin zararlı ışınlarından koruduğuna inandıklarından, çoğunlukla cilde hindistan cevizi yağı sürerler. Bu doğal yağ, herhangi bir kimyasal veya katkısız olarak, cildi dünyanın en sıcak ve en güneşli yerlerinde, işlenmiş ve yapay güneş kremlerimizden daha iyi koruyabilir mi?

Asıl soru, hindistan cevizi yağını cilt için çok faydalı yapan şey nedir?  Hindistan cevizi yağı, dünyanın dört bir yanında var olan insanların gerçekleştirdiği  tüm etkileyici faydaları nasıl sağladığını bilmemiz gerekiyor. Cilt bakımı noktasında biçilmiş kaftan olan bu yağı yakından incelemek gerekmektedir.

Hindistan Cevizi Yağının Proteinler



Doymuş Yağlar: Bu doymuş yağlar ağırlıklı biçimde orta zincirli yağ asitleri veya trigliseridlerdir. Cildin üzerine uygulandığında cildi oldukça yumuşatır. Bu yağların varlığı nedeniyle, hindistan cevizi yağı da cildin nem içeriğini muhafaza etmektedir çünkü yağlar cildin gözenekleri yoluyla nem kaybını engeller. Hindistan cevizi yağı düzenli tüketildiğinde, bu yağlar cildin altına yerleşerek sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olursunuz.

Capric / Caprylic / Lauric acid: Orta zincir yağlı asitlerden çok farklı değildir, fakat burada kendi katkıları olduğundan, bunları ayrı ayrı belirtmek önemlidir. Bu üç yağ asidi, güçlü dezenfektan ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Sonuç olarak, cilde uygulandığında, hindistancevizi yağı açık yaralara iyi gelir. Cildi mikrobik enfeksiyonlardan korur veya gözenekler vasıtasıyla vücuda emilimi sağlanır. Bu mikrobik hareket, hindistan cevizi yağının dahili olarak alınmasından sonra bile yaşanabilir, çünkü yağ asitleri, monokaprinler ve monolaurinlere dönüştürüldüğünde bağışıklığı artırır.

Ayrıca, kaprik, kaprilik ve laurik asitler, yağ asitlerinin zincirlerini kolaylıkla parçalamaktadırlar; bu da, kullanılabilir enerjiye hızlı ve etkili bir şekilde katkıda bulundukları anlamına geliyor. Bu, egzersiz öncesi enerji düzeylerinizde büyük bir artışa neden olabilir, bu nedenle bu güçlü asitler kilo verme noktasında faydalı olabilir. Kilo vermek aşırı yağ kaybetmek, cildinizin gergin çizgilerini ve ciltte çirkin olabilen kıvrımları azaltarak cildinizin kalitesini artırmak için iyi bir yoldur. Sağlıklı, tonlanmış bir vücuda sahip olmak, cildin kasları ve kemikleri etrafındaki sıkı tutuşunu koruduğu anlamına gelir.

Vitamin-E: Vitamin-E'nin cilt bakımına katkıları çok iyi bilinmektedir. Sağlıklı cilt büyümesi, ciltte aşınma ve yıpranma onarımı, cildin pürüzsüz tutulması ve çatlamaya karşı korunması için gereklidir. Her şeyden önce, cildin erken yaşlanmasını ve buruşmasını engeller, çünkü iyi antioksidan özelliklere sahiptir. 100 gram hindistanotu yağı yaklaşık 0.1 mg E vitamini içerir, bu nedenle cildi besleyici özelliklerini arttırır.




Hindistan Cevizi Yağının Cilt Bakım Yöntemleri


Hindistan cevizi yağı cilt bakımında aşağıdaki yollarla kullanılabilir:

Dudak Jeli: Dudaklarındaki çatlaklar bir endişe kaynağı, rahatsızlık ve utanç kaynağı olabilir. Dudaklara kimyasal jeller uyguladığımızda, bu jelleri biraz zehirli olsa da, kazayla tüketmesi mümkündür. Bazı jeller yenilebilir, ancak yine de bu kimyasalları yemek istemezsiniz.

Hindistan cevizi yağı, bu gibi durumlarda ideal bir alternatif olarak gelir. Hızlı bir şekilde vücut tarafından emilimi sağlanıyor ve midenizde olsa bile size yalnızca ek avantajlar sağlayacaktır.

Cilt yumuşatıcı: Çoğumuz derisini yumuşatmak için, özellikle de yüz ve el cildi için bir kaç krem ​​ve losyon kullanıyordur. Hindistan cevizi yağı mükemmel bir cilt yumuşatıcısıdır ve kuru ve sert cilt koşullarını ortadan kaldırmanıza yardımcı olur. Avuçlarınızda hindistan cevizi yağı alıp, avuç içlerinizi bir veya iki kez birbirine sürtün, daha sonra yüzünüzde, ellerinizde veya nemlendirme etkisini görmek istediğiniz her yere sürün.

Hindistan cevizi yağı ayakları üzerinde dururken aşırı soğuk veya yorucu iş nedeniyle oluşabilecek problemlere de iyi gelecektir Ayaklarınızda var olan çatlaklar kaybolmayacak, ancak etkilenen bölgeye hindistan cevizi yağı uygularsanız ayağınız gün içinde oldukça yumuşak olacak.

Exfoliant olarak, hindistan cevizi yağı, tuzlar ve şekerler gibi diğer eksfoliye edici veya zararlı maddelerle beraber bir ajan dahil olmak üzere, etkileri büyük ölçüde artırabilir. Fazla ölü cildi başarıyla temizleyecek ve gözenekleri tıkayan maddeleri cildi tahriş etmeden temizleyeceksiniz. Yağın doğal yatıştırıcı özelliği, pürüzsüz malzeme ile mükemmel bir şekilde birleştirir ve cildinizi eşit bir renk, kapalı gözenekler ve yumuşak bir doku ile bırakır.

Makyaj Sökücü: Hindistan cevizi yağı bir makyaj temizleyici olarak da kullanılabilir. Bu yaygın değildir, fakat kadınlar, diğer temizleyicilerin narin veya hassas bölgelere giren sert kimyasalları düşünmeksizin yüzü ve gözleri makyajı kaldırmak için kullanmaya başlamıştır.

Deri hastalıkları: Hindistan cevizi yağı sivilce, sedef hastalığı ve egzama gibi çeşitli deri rahatsızlıkları için iyi olduğu iddia edilmektedir. Birçok okuyucu bu yararı bildirmiştir. Bununla birlikte, bu iddiaları ispatlamak veya kınamak için bilimsel araştırma devam etmektedir. Orada bulunan araştırmanın büyük kısmı protein içeriği ile konuşur, çünkü çeşitli cilt bozukluklarıyla ortaya çıkabilecek hasta veya ölmekte olan hücrelerin yerini alması, çabucak yeni, sağlıklı hücrelerle değiştirilir. Bu yolla, hindistancevizi yağı, mikrobik cisimciklerle savaşarak yalnızca enfeksiyonu tedavi etmekle kalmaz, aynı zamanda bu cilt bozukluğunun hasarını veya görünür lekelerini iyileştirir; Bu, iki ayrı ayrı bir çözüm!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder