28 Kasım 2016 Pazartesi

Egzema İçin Tesbih Ağacı Yağı

Bu yazımızda sizlere bir kaşıntı hastalığı olan egzama hastalığı hakkında bilgiler ve bu sağlık probleminin tesbih ağacı yağı yöntemiyle nasıl tedavi edileceğini anlatacağız. Bazen “döküntü yapan kaşıntı” olarak adlandırılır, çünkü kaşıntı genellikle kızarıklıktan önce gelmektedir. Bu deri döküntüleri grubu ilk önce bebeklerde ve küçük çocuklarda ortaya çıkabilir, daha büyüklerde daha kuru ve döküntülü hale gelir. Yetişkinler de pullu, döküntülü veya inatçı bir el egzaması şeklinde görebilir. Atopik dermatit sık görülen, kalıtsal bir formdur, fakat başka tipleri ve birçok tedavisi bulunmaktadır. Makalemde ayrıca egzama nedir, neden olur, nasıl tedavi edilir, doğal tedavi yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. 


Tesbih Ağacı Yağı Tedavisi


 Egzama için etkili bir bitkisel tedavi yöntemi olarak düşünülen tesbih ağacı yağını duymuşsunuzdur.
Öncelikle, neem yağı kesinlikle etkili bir yöntem olmakla beraber egzamayı yok etmemektedir. Bununla beraber, günümüz dünyasında mevcut olan egzama semptomları için neem'in en iyi doğal ilaç olduğu düşünülmektedir. Neem yağı, doğru şekilde bir uygulama gerçekleştirildiğinde, egzama semptomlarını tekrar canlandırabilir, fakat egzamanın esas nedenlerini ortadan kaldırmaz. 

Egzema Nedir ve Egzema Nedenleri Nelerdir ?

Egzama nihayetinde bir cilt hastalığıdır. Oldukça rahatsız edici, kuru, kırmızı, kaşıntılı bir cilt olarak tarif edilen, yaygın şekilde görülen bir cilt problemidir. Kaşıntı çekilmez olabilir. Kazıma (ve çoğu insan çizilmemesi yönetsin) egzamayı daha da kötüleştirir. 
Egzama problemi birçok nedeni olabileceğinden kaynaklı bilinmeyen birçok sebebi bulunmaktadır. Egzamanın en fazla rastlanan nedeni ise genetik.

Egzama Çözümü


Sabun bazlı temizleyicilerden uzak durmalısınız, çünkü sabunlar cildi kurutuyorlar. Bu, diğer cilt problemleri için de geçerlidir. Sabunsuz krem temizleyici malzemeler, tesbih ağacı kremleri, neem losyonu, salve / merhem kullanmak egzamaya iyi gelecektir. Egzama tedavisinde tesbih ağacı ürünleri tesbih ağacı yağı ve neem yaprağı özütü kullanılabilir.

Tesbih ağacı yağını banyo suyuyla karıştırınız. Duş almanın egzamada var olan nemlendirici etkisini en üst düzeye çıkarma noktasında neem yağını ekleyin. Veya başlangıçta neem yaprağı ekstraktını kovanıza atın.

Hemen cildinize krem veya nemlendirici losyon uygulayın. Bir losyon veya krem cildin bariyerini bir banyodan çok daha etkili bir şekilde etkiler. Egzama üzerinde düz tesbih ağacı yağı sürme ve mucizeler beklemenin bir anlamı yok. Mutlaka bu noktada doktora başvurmalısınız.


Kaynaklar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder