28 Kasım 2016 Pazartesi

Tesbih Ağacı Yağı

Bugün kü yazımızda sizlere tesbih ağacı yağı hakkında bilgi vereceğim. Tesbih ağacı yağı nedir, nasıl kullanılır ve neye yarar gibi sorulara cevaplar aradım. Tesbih ağacı yağı denilince akla hemen bit temizleme gelmektedir. Fakat bir çok bakım uygulamasında da kullanılmaktadır.

Tesbih Ağacı Yağı



Tesbih ağacı yağının adı, ağaçtan almıştır. Güney Asya ve Hint bitkisi süs gölgesi ağacı olarak adlandırılır. Böcek öldürücü özelliklerin dışında birçok geleneksel kullanımı bulunmaktadır. Yüzyıllar boyunca tohumlar balmumu, yağ ve sabun preparatlarında kullanılmıştır. Şu anda birçok organik kozmetik malzemede de bir bileşen olarak kullanılmakta. Neem yağı, ağacın bir bölümünden ekstrakte edilebilir, ancak tohumlar böcek ilacı bileşiğinin en yüksek konsantrasyonuna sahiptir. Etkili bir bileşik olup tohumlarda en yüksek miktarlarda bulunur. Çok sayıda bahçıvan neem yağı kullanıyor, ancak bahçıvanlar anti-fungal ve pestisit özellikleri de gözden kaçırılmamalıdır.

Tesbih Ağacı Yağı Kullanımı


Neem yağı yaprak spreyinin, genç bitki büyümesine uygulandığında oldukça fazla yarar sağlamaktadır. Yağın toprakta 3-22 gün yarılanma ömrü vardır, ancak suda sadece 4-5 gün yarılanma ömrü vardır. Kuşlar, balıklar, arılar ve yaban hayatı için toksik değildir ve çalışmalar, kanser veya başka hastalıkların kullanımından sonuç çıkaramamış olduğunu göstermiştir. Neem yağı böcek ilacı, toprak ıslatması olarak uygulandığında birçok bitkide sistemik şekilde iş görür. Ürün bitkinin damar sistemine girdikten sonra, böcekleri artık uzak tutacaktır. Bileşik böceklerin saldırısını perdeleyecek veya durduracak. Larvaların olgunlaşmasını önleyebilir, çiftleşme davranışını azaltır veya etkileşime uğratabilir ve bazı durumlarda böceklerin nefes deliklerini kaplar ve öldürür. Akarlar için yararlı bir kovucudur ve aşağıdakileri içeren ürün bilgilerine göre çiğneme veya emici böceklerin 200'ü aşkın türünü yönetmek için kullanılır.


Tesbih Ağacı Yağı Faydaları

Neem yağı, cildinizi kırışıklık ve yaşlılık lekeleri gibi yaşlanma belirtilerine yol açan serbest radikallerin tahrişine karşı korumaya yardımcı olan karotenoidler ve antioksidanları barındırır. Her bir cilt tipi için, neem özü herhangi bir zamanda mükemmel nemlendirici ve iyileştirici etkiye sahiptir. Cildin esnekliğini arttırmaya yardımcı olan ve nemliliği sağlayan ve koruyan vitamin E ve yağ asitleri bakımından zengindir. Cilt bakımı noktasında da mevcut çatlaklara iyi bir etkiye sahip olsa da, gebe kalmaya çalışıyorsanız veya hamileyseniz veya bir bebek emziriyorsanız, neem yağı kullanmamanız gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder