28 Kasım 2016 Pazartesi

Tesbih Ağacı Yağının Saça Faydaları

Bu yazımızda sizlere tesbih ağacı yağının saça faydaları konusuna değindim. Neem yağı, Hint lilası olarak da adlandırılan tropikal tesbih ağacının tohumundan elde edilmektedir. Neem yağı, dünya çapında bir evde tedavi ilacı olarak geniş bir kullanım geçmişine sahiptir ve birçok durumu tedavi etmek için kullanılmıştır. Sert bir kokuya sahip olmasına rağmen, yağ asitleri ve diğer besin maddeleri bakımından yüksektir ve cilt kremleri, vücut losyonları, saç ürünleri ve kozmetikler gibi çeşitli güzellik ürünlerinde kullanılır. Bu noktada daha çok saça faydalarına değineceğim yazımda ayrıca, tesbih ağacı yağının faydaları nelerdir, saça nasıl uygulanır gibi sorulara cevaplar aradım. 

Neem Yağı Hangi Alanlarda Kullanılır


Neem yağı cilde çok faydalı olan birçok bileşeni içeriğinde barındırır. Bu bileşenler: yağ asitleri (EFA), limonoidlerin, E vitamini, trigliseritler, antioksidanlar, kalsiyum. Bu içeriği sayesinde tesbih ağacı yağı cilde ve bir çok cilt problemine oldukça iyi gelmektedir. Tesbih ağacının cilde faydaları: 

  • kuru cilt ve kırışıklıkları tedavi et
  • kollajen üretimini teşvik eder
  • izleri azaltmak
  • yaraları iyileştirme
  • akne tedavisi
  • siğilleri ve molleri en aza indirir

Doğal Saç Bakımı

Neem yağı, iltihap önleyici olarak çalıştığından ve kan dolaşımını artırdığından , saç derisini tedavi etmeye ve sağlıklı saç büyümesini desteklemeye yardımcı olur. Bazıları saç dökülmesini önlemeye yardımcı olduğunu da düşünüyorlar (iddiasını açıkça doğrulayan çalışmalar olmasa da, kadın tipi kellikli kadınların, antioksidanlarda çok yüksek olduğu için, neem yağıyla karşılanabilecek düşük antioksidan seviyelerine sahip oldukları) iddia ediyor .

Neem yağı da saç biti için etkili bir tedavi olarak bildirilmiştir . Örneğin Hindistan ve Bangladeş'te köylülerin bitleri tedavi etmek için neem yağı kullandıkları ve bunun çok etkili olduğu bildiriliyor .

Saç Dökülmesine Tesbih Ağacı Yağı


Saçınızın bakımı önemlidir; saç dökülmesi, kuru kaşıntılı saç derisi, erken beyazlama, kepeklenme ve diğer saç problemleri gibi saç rahatsızlıklarını önleyebilirsiniz. Saçın neem yağı ile bakımının yapılması saç sağlığınız için harikalar yaratabilir ve saç dökülmesini önleyebilir.

Saç dökülmesi için neem yağı nasıl kullanılır:

Şampuana tesbih ağacı yağı ekleyin : Şampuanınıza birkaç damla neem yağı ekleyin. 10 dakika bekletin ve yıkayın. Bu uygulamaya iki günde bir yaparsanız etkili olacaktır 


Kaynaklar

 http://www.stylecraze.com/articles/amazing-benefits-of-neem-oil-for-skin-and-hair/

 https://tr.pinterest.com/explore/neem-oil-for-hair/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder