28 Kasım 2016 Pazartesi

Bit İçin Tesbih Ağacı Yağı

 Bu yazımızda sizlere tesbih ağacı yağının kullanım alanlarından biri olan bit tedavisinde ki kullanımını aktaracağım. Yazımda bit nedir, neden olur, nasıl tedavi edilir, doğal tedavi yöntemleri nelerdir, tesbih ağacı yağı biti geçirir mi gibi sorulara cevaplar aradım. 

Tesbih Ağacı Yağı 


Tesbih ağacı şampuanının bit için doğal bir tedavi yöntemidir. Saçınızı böcek ilacı ile yıkamak sizce ne kadar sağlıklı? Tezgah üstü ve reçeteli ilaçlar çok toksiktir, ancak bunları on günde bir kez kullanabilirsiniz.

Zaten sizin için bir çok probleme yol açan bitler bir de kimyasal bir çok ilaca karşı dirençlidir. 
Saç biti için etkili, bir doğal tedavi bulunuyor. Tesbih ağacı yağı sizin için biçilmiş kaftan. Artık çocuklarınız bitlendiğinde zorlanmadan geçireceksiniz.

Biti Önleme


Neem yağ şampuanı, biti önlemek için de kullanılan bir malzemedir
. Saç biti, tüm böcekler gibi, neem yağı kokusundan nefret eder ve en ufak bir tesbih ağacı yağı bile biti uzak tutar. Ancak neem şampuanı mevcut bir bit istilasından kurtulabilir mi? Çoğu insan bunu yapamayacağını düşünüyor.

Tavsiye, baş biti için seyreltilmeden tesbih ağacı yağını kullanmaktır. Evet, seyrek neem yağı kullanımında saçınız bitlerden arınmayabilir fakat gerekli kullanım biti kafanızdan temizleyecektir. Evet çok dağınık ve kötü kokulu bir işlem ... (Ne kadar kokulu olursa olsun, baş biti için doğal bir ilaç yine de başka türlü ihtiyacınız olan kötü kimyasallara karşı çok daha fazla tercih edilir.)



Bit Tedavisi


Ocak 2007'de Mısırlı araştırmacılar, baş biti tedavisinde küçük klinik bir araştırmanın umut verici sonuçlarını yayınladılar:

Ağırlıkla baş biti geçiren altmış çocuk neem şampuanı ile tedavi edildi. Çalışma, saç 20-30 ml neem şampuanıyla yıkanıp şampuan en az 10 dakika saçta kalırsa, neem şampuan, saç bitini tamamen bitirmektedir.

Araştırmada kullanılan baş bit şampuanı, neem tohum özütü içeriyordu. Bir neem şampuanı, baş bitine karşı etkili olmak için, neem tohum yağı veya neem tohumu özütünü oldukça yüksek bir konsantrasyonda içermelidir.

Birçok neem şampuanı, neem yaprağı veya kabuk özleri içerir ve çoğu zaman bunlardan hiçbirini içermezler. Bu bit biti evde çare eğitimini yanlış yorumlamayın. ANY neem şampuanı, bunun gibi bir bit biti istilasını tamamen temizleyeceği anlamına gelmez. Fakat umut vadeden bir yargılama.

Neem şampuanı, baş bit yumurtalarını öldürmeseydi bile önemli değil. Böyle doğal, bitkisel bir bit bit şampuanı günlük olarak kullanılabilir. Süt tarağının kaçırdığı kalan yumurta, yumurtadan çıkar çıkmaz ele alınır. Neem şampuanının kullanılması kontamine olmuş kıyafetler, yatak örtüleri vb. Ile tekrar yetiştirilmesini de önleyecektir.

Bu deneme, Avustralya baş biti üzerinde 2006 laboratuvar deneyini izledi. Sonuçlar aynıydı. Neem yağ şampuanı, permethrin (yaygın bir böcek ilacı) içeren geleneksel bit baş biti tedavisinden daha etkili olan baş bitine karşı oldukça etkilidir.


Kaynaklar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder