28 Kasım 2016 Pazartesi

Tesbih Ağacı Yağı Sedef Hastalığı

Tesbih Ağacı Yağı Sedef Hastalığı

 

Bu yazımızda sizlerle Tesbih Ağacı Yağının Sedef Hastalığı üzerindeki etkilerini,olumlu ve yan etkileri olarak inceleyeceğiz.


Sedef hastalığı nedir? Sedef hastalığı nedenleri ve belirtileri nelerdir?

Sedef hastalığı belirtileri, kızarıklık, kuruluk, kaşıntı ve derideki ayrı yamalar gibi görünen hikaye kalın, kuru, gümüşi pulları içerir. Yamalar vücudun herhangi bir yerinde olabilir, ancak gövde, dizler ve dirsekler, cilt katlanmalarının yanı sıra kafa derisi ve tırnaklarda da yaygındır.

Yamalar (ve diğer semptomlar) o bölgedeki cildin çok hızlı çoğalmasının bir sonucudur. Cilt hücreleri o kadar sık yenileniyor ki eski hücrelerin kalın pullarla dövülmesi gerekiyor.

Sedef hastalığı belirtileri her yaşta ortaya çıkabilir, aniden veya yavaş yavaş ortaya çıkabilir ve sık sık remisyon ve nüks ile karakterizedir (sonsuza kadar gelip gidebilir ve tekrar gelir).

Sedef hastalığının temel nedeni genetiktir, ancak genleri taşımak mutlaka belirtiler anlamına gelmez. Aynı zamanda çevresel bir tetikleyici de gerekiyor.

Deri enfeksiyonları (kaynar gibi), sistemik enfeksiyonlar (solunum yolu enfeksiyonları, grip), stres (büyük bir sorun), alkol tüketimi (ilginç olarak erkeklerde sedef hastalığını tetikler), ilaçlar: Birkaç faktör sedef hastalığının semptomlarını tetikleyebilir veya kötüleştirebilir.





Enfeksiyonlar, kesikler, yanıklar, kızarıklıklar, böcek ısırığı vb. Gibi cilt tahrişleri veya yaralanmalar belirtileri daha da kötüleştirir. Bağışıklık sistemini zayıflatan herhangi bir şey semptomları daha da kötüleştirir ve otoimmün rahatsızlıkları olan insanlarda (örneğin romatoid artrit) veya bağışıklığı baskılamış insanlarda (örneğin nakil alıcıları, kemo, HIV) görülen sedef hastalığı çok şiddetli olabilir.

Semptomlar, güneş ışığı, hava ve D Vitamini ile iyileşir. Sedef hastalığı semptomları genellikle yaz aylarında belirginleşir, ancak gelecek kış tekrar dönebilir.

Sedef Hastalığı İçin Tesbih Ağacı Yağı
Tesbih Ağacı Yağı  bir Sedef hastalığı çözümü müdür?

Neem yağı sedef hastalığını tedavi etmez. Hiçbir şey sedef hastalığını tedavi etmez.
Cilt bozukluğu genetik bir durumdur ve genlerimizi düzeltemiyoruz (henüz).

Bununla birlikte, Neem sedef hastalığı olan insanlar için bir ganimet olabilir ve sedef hastalığının belirtilerini kontrol etmeye yardımcı olabilir.

Neem sedef hastalığına yakalanma belirtilerini bu şekilde başarıyla tedavi ederek bazı kişilerin iyileştiğini iddia eder. Aslında onlar bir sedef hastalığı potansiyeline sahiptirler, fakat neem sayesinde semptomları serbest yaşayabilirler.

Bir uyarı var. Bazı insanlarda neem gerçekten mucizeler yarattı, ancak diğerleri için çok şey yapmadı. Niye ya? Gerçek şu ki, sedef hastalığı konusunda henüz tam olarak anlaşılamamış çok şey var ve henüz bilmediğimiz neem ve neem yağı hakkında da çok şey var. Sonuç olarak kimse neem yağı ile sedef hastalığının etkileşimleri hakkında pek çok ayrıntı söyleyemez.

Sedef hastalığı ve neem yağı hakkında bildiklerimiz aşağıda özetlenmiştir ve neem yağının neden sedef hastalığından bu kadar faydalı olduğunu açıklamak için bir yol izlemelidir.


KAYNAKLAR

http://www.discoverneem.com/neem-oil-psoriasis.html 
http://www.healthline.com/health/psoriasis/neem-oil-treatment-psoriasis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder