28 Kasım 2016 Pazartesi

Egzema İçin Tesbih Ağacı Yağı

Bu yazımızda sizlere bir kaşıntı hastalığı olan egzama hastalığı hakkında bilgiler ve bu sağlık probleminin tesbih ağacı yağı yöntemiyle nasıl tedavi edileceğini anlatacağız. Bazen “döküntü yapan kaşıntı” olarak adlandırılır, çünkü kaşıntı genellikle kızarıklıktan önce gelmektedir. Bu deri döküntüleri grubu ilk önce bebeklerde ve küçük çocuklarda ortaya çıkabilir, daha büyüklerde daha kuru ve döküntülü hale gelir. Yetişkinler de pullu, döküntülü veya inatçı bir el egzaması şeklinde görebilir. Atopik dermatit sık görülen, kalıtsal bir formdur, fakat başka tipleri ve birçok tedavisi bulunmaktadır. Makalemde ayrıca egzama nedir, neden olur, nasıl tedavi edilir, doğal tedavi yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. 

Bit İçin Tesbih Ağacı Yağı

 Bu yazımızda sizlere tesbih ağacı yağının kullanım alanlarından biri olan bit tedavisinde ki kullanımını aktaracağım. Yazımda bit nedir, neden olur, nasıl tedavi edilir, doğal tedavi yöntemleri nelerdir, tesbih ağacı yağı biti geçirir mi gibi sorulara cevaplar aradım. 

Tesbih Ağacı Yağı 


Tesbih Ağacı Yağı Sedef Hastalığı

Tesbih Ağacı Yağı Sedef Hastalığı

 

Bu yazımızda sizlerle Tesbih Ağacı Yağının Sedef Hastalığı üzerindeki etkilerini,olumlu ve yan etkileri olarak inceleyeceğiz.


Sedef hastalığı nedir? Sedef hastalığı nedenleri ve belirtileri nelerdir?

Sedef hastalığı belirtileri, kızarıklık, kuruluk, kaşıntı ve derideki ayrı yamalar gibi görünen hikaye kalın, kuru, gümüşi pulları içerir. Yamalar vücudun herhangi bir yerinde olabilir, ancak gövde, dizler ve dirsekler, cilt katlanmalarının yanı sıra kafa derisi ve tırnaklarda da yaygındır.

Yamalar (ve diğer semptomlar) o bölgedeki cildin çok hızlı çoğalmasının bir sonucudur. Cilt hücreleri o kadar sık yenileniyor ki eski hücrelerin kalın pullarla dövülmesi gerekiyor.

Sedef hastalığı belirtileri her yaşta ortaya çıkabilir, aniden veya yavaş yavaş ortaya çıkabilir ve sık sık remisyon ve nüks ile karakterizedir (sonsuza kadar gelip gidebilir ve tekrar gelir).

Sedef hastalığının temel nedeni genetiktir, ancak genleri taşımak mutlaka belirtiler anlamına gelmez. Aynı zamanda çevresel bir tetikleyici de gerekiyor.

Deri enfeksiyonları (kaynar gibi), sistemik enfeksiyonlar (solunum yolu enfeksiyonları, grip), stres (büyük bir sorun), alkol tüketimi (ilginç olarak erkeklerde sedef hastalığını tetikler), ilaçlar: Birkaç faktör sedef hastalığının semptomlarını tetikleyebilir veya kötüleştirebilir.


Tesbih Ağacı Yağının Saça Faydaları

Bu yazımızda sizlere tesbih ağacı yağının saça faydaları konusuna değindim. Neem yağı, Hint lilası olarak da adlandırılan tropikal tesbih ağacının tohumundan elde edilmektedir. Neem yağı, dünya çapında bir evde tedavi ilacı olarak geniş bir kullanım geçmişine sahiptir ve birçok durumu tedavi etmek için kullanılmıştır. Sert bir kokuya sahip olmasına rağmen, yağ asitleri ve diğer besin maddeleri bakımından yüksektir ve cilt kremleri, vücut losyonları, saç ürünleri ve kozmetikler gibi çeşitli güzellik ürünlerinde kullanılır. Bu noktada daha çok saça faydalarına değineceğim yazımda ayrıca, tesbih ağacı yağının faydaları nelerdir, saça nasıl uygulanır gibi sorulara cevaplar aradım. 

Tesbih Ağacı Yağının Faydaları

Tesbih ağacı yağının faydaları saymakla bitmez. Yazımda sizlere tesbih ağacı yağı nedir, nasıl elde edilir, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, nasıl kullanılır gibi sorular sordum ve cevaplar aradım. Tesbih ağacı yağı çok kötü kokmasına rağmen faydaları bu kötü kokuyu önler derecededir. 

Tesbih Ağacı Yağı Cilt Bakımı

Tesbih Ağacı Yağı

Bugün kü yazımızda sizlere tesbih ağacı yağı hakkında bilgi vereceğim. Tesbih ağacı yağı nedir, nasıl kullanılır ve neye yarar gibi sorulara cevaplar aradım. Tesbih ağacı yağı denilince akla hemen bit temizleme gelmektedir. Fakat bir çok bakım uygulamasında da kullanılmaktadır.

Tesbih Ağacı Yağı