23 Ocak 2019 Çarşamba

Doğal Nemlendirici

Güvenli, toksik olmayan ve nazik bir yüz nemlendirici mi arıyorsunuz? Gerçekten faydalı kış ayları için nemlendirici organik nemlendiriciye mi ihtiyacınız var? “Organik” terimi, birçok insan için çok şey ifade eder. Organik basitçe, genetik modifikasyon, pestisitler, kimyasal gübreler + solventler, boyalar, lağım çamuru veya iyonlaştırıcı radyasyon olmadan yetiştirilen anlamına gelir. Sadece bir şeyin organik olması, mutlaka faydalı olduğu anlamına gelmez. Gerçekte, çok az cilt bakım ürünü% 100 organik bileşen içerir ( USDA sertifikalı organik ürünler bile% 95 kadar organik madde içerebilir ). Ek olarak, bir ürün kendisini yalnızca “organik” olarak pazarlayabilir, ancak yalnızca küçük miktarda organik olarak yetiştirilen bileşenler + çok ucuz dolgu maddeleri içerir. Çok fazla belirsizlikle, her bir organik ürünün arkasındaki talepleri, içerikleri ve şirketleri dikkatlice araştırmak önemlidir. Yazımda da nemlendirici noktasında evimizde hazırlayacağımız maske ve diğer bakım ürünlerini size aktarmak istedim. İyi okumalar.

Doğal Bakım Ürünleri

Doğal Nemlendirici
Doğal bakım ürünlerinden kastım piyasada satılan ve içinde az ve ya çok koruyucu-katkı maddesi olan ürünler değildir. Evde var olan malzemelerle hazırlayabileceğimiz ve en fazla iki kullanımlık kürlerden ve malzemelerden bahsediyorum. Doğal olan bu besinlerin bir kaç başka doğal ürünle birleştiğinde gerçekleştireceği mucizeleri tahmin dahi edemezsiniz.

Bal 

Organik bal doğal haliyle bir antibakteriyeldir, bu nedenle etkili bir akne tedavisidir, gözeneklerin tıkanmasının açılmasında yardımcı olur ve mükemmel bir temizleyicidir. Aynı zamanda antioksidanlarla doludur, kırışıklıklara, cilde, tahrişe ve lekelere neden olan güçlü bir yardımcı malzemedir.


Kullanımı: İki çorba kaşığı balı, bir macun oluşana kadar sekiz çorba kaşığı suyla karıştırın. Cilde uygulayın ve kurumasını bekleyin, 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla hafifçe yıkayın.

Doğal Nemlendirici Kakao Yağı


Kakao yağı çok iyi bir nemlendiricidir. Edindiğiniz kakao yağını sıvı hale getirin ve cildinize nazikçe sürün. Kakao yağı ayrıca eritmenize gerek kalmadan vücudunuza sürdükçe de erimektedir. Kakao yağını bir kabın içine koyup biraz ısıtmak daha kolay bir yoldur. Hafta da iki kez bu şekilde cildinizin genelde kuru kısımlarına kakao yağı uygulamak oldukça faydalı olacaktır.


Kakao tohumlarından elde edilen bu doğal yağ cildin elastikiyetini arttırır ve nemlendirir. Bu, içinde bulunan doymuş yağlardan kaynaklanmaktadır. Kakaodaki polifenoller antioksidan ve intienflamatuar özelliklere sahiptir. UV'ye maruz kalmanın neden olduğu hasarı tersine çevirmeye yardımcı olurlar ve yaşlanma karşıtı etkileri vardır

Aloe Vera


Konu cildi nemlendirmek olunca , aloe vera en doğru seçenektir. Aloe vera, E ve A vitaminleri gibi cildinizi yumuşatan ve canlılığı sağlayan besin maddeleri içermektedir. Bir çok vitamin açısından zengin olan aloe vera kaşıntıyı alır ve kuru ciltlerde yaşanabilen pullanmayı önler. Aloe verayı cilde uygulamakta oldukça basittir. Bir aloe vera yaprağını bıçak yardımıyla açın ve bir kaşık kullanarak jeli kaba aktarın. Kaba aktarılan jeli cildinize uygulayın ve 10-12 dakika aloe verayı dinlendirin. Sonra isterseniz uygulama yaptığınız yeri durulayın. Bu uygulamanın fazlasının da size çok büyük zararı olmaz fakat 2-3 günde bir uygulamanız yeterli olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder