25 Ocak 2019 Cuma

Güneş Kremleri

Uygun güneş koruması noktasında ebeveynler çocuklarının en az 15 ila 30 güneş koruma faktörüne (SPF) sahip geniş spektrumlu bir güneş koruyucu ile kaplanmış olduklarından emin olmalıdırlar. Güneşte korunmak çok önemlidir ve güneş kremi, güneşten korunma davranışının önemli bir parçasıdır. Fakat güneş kremleri aslında nasıl çalışır? Onları ne sıklıkla uygulamanız gerekiyor? Güneş kremi nasıl kullanılmalı? Güneş kremi seçerken neye dikkat etmeliyiz gibi sorulara cevaplar aradım.

Güneş Kremleri


Güneş Kremleri
Genellikle yaz aylarında ihtiyaç hissedilen güneş kremi, insanları güneşin zararlı ışınlarından korumaya destek bir üründür. Esasında cildi hassas kişilerde bu ihtiyaç senenin bütün aylarında vardır. Güneş kremini doğrudan cilde uyguladığınızda içeriğinde var olan bileşenlerin etkisi sayesinde cildimizi ultraviyole ışınlarına karşı koruma oluşturmaktadır.

UVA ve UVB Nedir

Güneş ışığı farklı dalga boyları bulunmaktadır: UVA, bulutların arasından geçebilen ve yaşımızı artıracak daha uzun bir dalga boyudur ve UVB, güneş yanığına neden olabilecek daha kısa, daha yoğun dalga şeklindedir.

Gün ışığı güneşe daha yakın, bu nedenle daha kısa dalga boyları (UVB) dünyaya daha büyük miktarlarda ulaşabilir. Bu da onu daha sıcak yapar.



"Cilt, cilde zarar verebilecek UVA ve UVB dalga boylarını emer"

Açıkçası deriyi UVA ve UVB'den korumak zorundayız, ancak sonuncusu için korumayı en üst düzeye çıkarmamız gerekiyor. "

Güneş kremi ve SPF - veya Güneş Koruma Faktörü - geldiğinde

SPF Nedir?


SPF, kişinin cildinin güneş altında yakması gereken maruz kalma süresinin bir ölçüsüdür. Bu nedenle, SPF 30 kullanan bir kişi normal güneş yanığı miktarını 30 kat artırmak zorunda kalacaktır.

Konunun uzmanı "SPF yüksek olduğunda bize daha fazla koruma sağlıyor" dedi. "Çalışmalar SPF 30'un iyi koruma sağladığını ve SPF 50'nin en iyi korumayı sağladığını gösterdi."

Açık tenli insanlar için uzmanlar 30 veya daha fazla SPF içeren güneş kremi önerir. Bununla birlikte, cilt kanseri oluşma riski yüksek olanlar veya Ekvatora yakın bir tatile gidiyorsanız, SPF 50'yi öneriyorlar.

Ayrıca uzmanımız, SPF önlemlerinin daima doğru olmadığını önermektedir; bu nedenle, güneş kremi özgürce ve sık sık uygulamanın daha iyi.

"Laboratuarda var olan SPF ölçümleri asla gerçek hayatta kopyalanamaz" diye açıklıyor Laboratuarda ölçtüğümüzde, cildin üzerinde homojen bir krem ​​kalınlığına dayanıyoruz "dedi.

Ancak gerçek hayatta, insanların tiner alanına daha az krema yapması muhtemel; bazen bitki bitki eksikliklerine (ulaşılması güç yerler gibi) doluyor.

Uzmanlar, "yeterli korumayı sağlamak için en azından SPF 50'yi öneriyorum" şeklinde konuşuyorlar.

Bir SPF 50 "SPF 25'in korumasını ikiye katlamaz".

SPF'ye sahip bir nemlendirici cildinizi korumak için yeterli değildir.

Günlük güneş koruyucu uygulaması güneş yanığına karşı korumak için yeterli değildir.

Sadece güneş kremi "suya dayanıklı" olduğu için yüzün ardından yeniden işlenmemesi gerektiği anlamına gelmez.

Güneş Kremi Seçimi


Kullandığınız güneş kreminin belli özellikleri bulunmaktadır. Örneğin, daha koyu tenli bir insan açık tenli olanlardan daha düşük SPF'ye ihtiyaç duyabilir. Kıllı bir vücuda sahip kişiler püskürtmeyi tercih edebilir, ancak açık tenli insanlar daha kalın bir losyon isteyebilir. Bebekler mümkün olduğunca güneşten korunmak gerekmektedir ve ideal anlamda gölgede tutulmalıdır. Bu arada, çocuklar 30+ SPF ile korunmalıdır. Uzmanlar, "Bazı üreticiler güneş ekranlarının bilim ve araştırmalarına büyük çaba harcıyorlar" şeklinde konuşuyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder