26 Aralık 2019 Perşembe

Evde Sivilce Geçirme

Sivilce Geçirme
Sivilce, tıbben Akne vulgaris şeklinde adlandırılmaktadır. Sivilce sorunu, birçok insanın yaşadığı bir cilt hastalığıdır ve sivilce yağ bezleri ile ilgili deri iltihabı olarak tariflenebilmektedir. Sivilce yağ bezleri bakterilerle yaşanan bir deri iltihabıdır. Sivilce genel olarak yüz, boyun, sırt ve omuz bölgelerinde oluşmaktadır. Piyasada sivilce tedavisi için losyon ve ilaçlar bulunur fakat bu uygulamalar zaman alabilmektedir. Evde ve doğal uygulamalarla çok kısa bir zamanda sivilcelerden kurtulmak için doğal uygulamalar bulunuyor. Bakalım sivilceleri geçirmek için evde hangi uygulamalar gerçekleştirilebilir. İyi okumalar.

Limon Maskesi ile Sivilce Tedavisi


1 Mart 2019 Cuma

Siğil Geçirme

Siğiller bir çeşit virüsten kaynaklanan cilt büyümeleri-tümörlerdir. Tıbben siğillere verru adı verilmektedir. Vücudun her bölgesinde herhangi bir yayılmadan dolayı siğiller oluşabilir. Neden olduğu HPV virüsü itibariyle son derece bulaşıcı bir problemdir. Özellikle bağışıklık sistemi bozuk kişilere bulaşma olasılığı daha yüksektir. Siğiller iyi huylu cilt kitleleridir. Kanserleşme gibi problemler olası değildir. Virüs deriye etki ederek keratin adı verilen bir madde meydana getirirler. Bu da hücrelerin üremesine yol açmaktadır. Siğiller meydana geldikten sonra sürekli büyüme eğilimi gösterirler. Bazı zamanlar nohut, fasulye büyüklüğe varabilirler.

Siğilin Sebebi HPV 


25 Ocak 2019 Cuma

Güneş Kremleri

Uygun güneş koruması noktasında ebeveynler çocuklarının en az 15 ila 30 güneş koruma faktörüne (SPF) sahip geniş spektrumlu bir güneş koruyucu ile kaplanmış olduklarından emin olmalıdırlar. Güneşte korunmak çok önemlidir ve güneş kremi, güneşten korunma davranışının önemli bir parçasıdır. Fakat güneş kremleri aslında nasıl çalışır? Onları ne sıklıkla uygulamanız gerekiyor? Güneş kremi nasıl kullanılmalı? Güneş kremi seçerken neye dikkat etmeliyiz gibi sorulara cevaplar aradım.

Güneş Kremleri

23 Ocak 2019 Çarşamba

Doğal Nemlendirici

Güvenli, toksik olmayan ve nazik bir yüz nemlendirici mi arıyorsunuz? Gerçekten faydalı kış ayları için nemlendirici organik nemlendiriciye mi ihtiyacınız var? “Organik” terimi, birçok insan için çok şey ifade eder. Organik basitçe, genetik modifikasyon, pestisitler, kimyasal gübreler + solventler, boyalar, lağım çamuru veya iyonlaştırıcı radyasyon olmadan yetiştirilen anlamına gelir. Sadece bir şeyin organik olması, mutlaka faydalı olduğu anlamına gelmez. Gerçekte, çok az cilt bakım ürünü% 100 organik bileşen içerir ( USDA sertifikalı organik ürünler bile% 95 kadar organik madde içerebilir ). Ek olarak, bir ürün kendisini yalnızca “organik” olarak pazarlayabilir, ancak yalnızca küçük miktarda organik olarak yetiştirilen bileşenler + çok ucuz dolgu maddeleri içerir. Çok fazla belirsizlikle, her bir organik ürünün arkasındaki talepleri, içerikleri ve şirketleri dikkatlice araştırmak önemlidir. Yazımda da nemlendirici noktasında evimizde hazırlayacağımız maske ve diğer bakım ürünlerini size aktarmak istedim. İyi okumalar.

Doğal Bakım Ürünleri

Doğal Nemlendirici
Doğal bakım ürünlerinden kastım piyasada satılan ve içinde az ve ya çok koruyucu-katkı maddesi olan ürünler değildir. Evde var olan malzemelerle hazırlayabileceğimiz ve en fazla iki kullanımlık kürlerden ve malzemelerden bahsediyorum. Doğal olan bu besinlerin bir kaç başka doğal ürünle birleştiğinde gerçekleştireceği mucizeleri tahmin dahi edemezsiniz.

Bal 

Organik bal doğal haliyle bir antibakteriyeldir, bu nedenle etkili bir akne tedavisidir, gözeneklerin tıkanmasının açılmasında yardımcı olur ve mükemmel bir temizleyicidir. Aynı zamanda antioksidanlarla doludur, kırışıklıklara, cilde, tahrişe ve lekelere neden olan güçlü bir yardımcı malzemedir.